Publicat pe

Cum alegem si cum montam o usa de exterior?

Usa metalica YIMCA exteriorUsile de exterior sunt confectionate de obicei din lemn sau metal, avand diferite grosimi si mai multe tipuri de sisteme de siguranta. O usa de exterior trebuie sa indeplineasca mai multe criterii, cum ar fi designul adaptat tipului de locuinta sau nevoia de siguranta si stabilitate.
De obicei alegerea modelului usii este bine sa fie facuta de sotie, pentru a evita reprosurile ulterioare, iar sistemele de siguranta ar trebui sa fie alese de sot – pe considerentul ca se pricepe mai bine.

Inainte de a cumpara usa este indicat sa masuram cu atentie golul de usa in mai multe puncte, deoarece este posibil ca peretii sa nu fie drepti/paraleli si atunci luam in calcul dimensiunea cea mai mica – de exemplu pentru o foaie de usa de 86x200cm este necesar un gol de 96cm +/- 2cm, iar inaltimea trebuie sa fie de 204/208cm. Mai trebuie sa luam in calcul si cum se va deschide usa – spre exterior sau interior si in ce parte – pe stanga sau pe dreapta.

Usa metalica exterior YM8001D

Dupa ce am cumparat usa care ne satisface toate dorintele, vedem daca putem si vrem sa o montam singuri si pentru asta avem nevoie de bormasina cu percutie, dibluri, nivela cu bula sau poloboc, pene de lemn, un tub cu spuma poliuretanica si un cutter.

Incepem prin asezarea usii in deschizatura si marcam locurile unde vom prinde tocul usii in dibluri, in cele mai multe cazuri, tocul avand gauri special prestabilite. Daca este posibil, scoatem usa din balamale si verificam daca tocul este pus in pozitia corecta cu ajutorul nivelei cu bula(polobocul) si daca este nevoie introducem pene de sustinere pentru a fixa tocul in pozitia corecta.

Dupa aceasta operatiune, dam gaurile de fixare si introducem diblurile pentru a prinde tocul in pozitia prestabilita si apoi montam usa in balamale si verificam daca se inchide si se deschide corect, apoi umplem golurile ramase intre toc si perete cu spuma poliuretanica incepand din partea de jos.

Ultima etapa este reglarea usii din suruburile balamalelor – pe verticala si pe orizontala (doar daca este nevoie) si taierea surplusului de spuma cu ajutorul cutterului. Finisajul peretilor este recomandat sa fie facut de un zugrav, dar daca va pricepeti si la asta… SPOR LA TREABA!!!

Usile  comercializate de magazinul on-line www.HEGA.ro, incorporeaza solutii tehnologice inovatoare de calitate testate in timp si tendinte de design modern.

PS: Daca vi se pare dificil sa montati o usa, va putem ajuta cu unul dintre colaboratorii magazinului nostru – www.HEGA.ro , scriindu-ne un email la info@HEGA.ro .
Tarifele pentru montaj sunt cuprinse intre 150 si 250 lei in functie de complexitatea lucrarilor si de cerintele dvs.