Publicat pe

Panourile LED

Panourile LED sunt corpuri de iluminat, pentru orice tip de incaperi cum ar fi spatiile de birouri, locuintele, magazine sau depozite si chiar restaurante amenajate in stil modern sau fast food si sunt o solutie de iluminat cu o inalta eficienta energetica, ce asigura un flux luminos constant care nu scade pe toata durata de functionare.

In cazul iluminatului clasic, pana la 40% din lumina este pierduta datorita unghiului de dispersie, spre deosebire de panourile LED care au cu un design foarte subtire, oferind astfel o panorama moderna si care emit o lumina puternica si uniforma, fara sa existe colturi intunecate sau portiuni unde lumina este mai slaba.

Panourile LED nu contin mercur sau plumb si nu au emisii UV, protejand natura si nefiind daunatoare mediului inconjurator. Majoritatea panourilor LED au unghiul de dispersie al luminii de 120 grade, ceea ce asigura iluminarea eficienta chiar si deasupra locului unde sunt montate.

Panourile LED se impart in doua tipuri: panouri LED aplicate si panouri LED incastrabile.  Panourile LED aplicate pot fi montate pe pereti sau tavane, iar panourile LED incastrabile se monteaza de obicei in tavanele false sau de gips carton. Avand in vedere faptul ca degaja foarte putina caldura panourile LED sunt mult mai sigure pentru suprafetele invecinate si pot fi montate chiar si pe mobila sau materiale sensibile, fara a exista riscuri legate de incendiu sau afectarea unor materiale termo-sensibile, daca exista suficient spatiu pentru a se realiza ventilatia necesara.

Panourile LED pot avea lumina rece 6000-6500K, folosite de obicei in spatiile industriale, service-uri auto, spitale, policlinici…, lumina neutra 4000-4200K sau lumina calda 2800-3500K, acestea fiind utizate in spatiile de birouri, locuinte, etc..sau in functie de necesitati. Panourile LED consuma mult mai putin, sunt mult mai eficiente pe termen lung si scad cheltuielile operationale, avand o rezistenta mare atat din punct de vedere al temperaturii, cat si al duratei de functionare a produsului, de pana la 50000 de ore, la temperaturi situate intre -40 de grade Celsius pana la +60 de grade Celsius.

Verificati oferta magazinului on line www.HEGA.ro , unde veti gasi diferite tipuri de panouri LED si accesorii  necesare pentru instalarea si utilizarea lor. Livrarea produselor se face in cel mai scurt timp la domiciliul dvs.

Publicat pe

SENZORI DE MISCARE

 

Senzorii de miscare sunt componente electronice folosite in orice sistem de iluminat pentru cresterea eficientei energetice care au la baza detectia optica, acustica sau prin unde radio, in cadrul locuintelor, hotelurilor, supermarketurilor, depozitelor si pot declansa camerele de supraveghere la patrunderea neautorizata in momentul modificarii campului aflat in fata senzorului de miscare.

Senzorii de miscare se monteaza foarte usor si pot fi setati pentru distanta si sensibilitate diferita, iar zona de detectie a senzorilor de miscare poate fi de la 3m la 15m, in functie de calitatea si de tipul produsului.

Senzorii de miscare PIR(Pasive Infra Red) sunt dispozitive electronicecare masoara radiatia infrarosie care provine de la obiectele sau corpurile aflate in miscare in campul detectat care au o temperatura diferita fata de obiectele statice aflate in raza de actiune a senzorului. senzorii pot detecta oameni, animale sau obiecte aflate in miscare.

Radiatiile infrarosii – radiatii emise de toate corpurile – pot fi detectate de dispozitive electronice create pentru acest scop, chiar daca aceste radiatii nu pot fi detectate de ochiul uman.

In oferta magazinului on line www.HEGA.ro , veti gasi toate tipurile de senzori de miscare sau senzori crepusculari(senzori noapte/zi) de cea mai buna calitate si la cele mai bune preturi.

Publicat pe

Avantajele profilului de aluminiu cu banda LED

 

Profilul de aluminiu cu banda LED se utilizeaza in designul casnic si al spatiilor comerciale.

Profilul de aluminiu cu banda LED e acoperit de un capac (dispersor) care poate fi transparent sau mat, iar in functie de banda LED folosita, trebuie sa achizitionati sursa de alimentare si accesoriile necesare. Trebuie sa aveti grija ca in cazul in care achizitionati un profil aluminiu cu banda LED cu capacul (dispersorul) alb mat, acesta sa fie mai gros pentru a nu se observa ledurile. De asemenea daca acest capac nu are grosimea potrivita, lumina nu este uniforma.

Profilele de aluminiu LED liniare sunt foarte rezistente, utilizate pentru iluminat direct, cantitatea de lumina pe care o furnizeaza este mare, aluminiul este destul de gros, au sistemul de iluminat inclus in corp, sunt de diferite dimensiuni si variante de culori – alb, gri, negru.

Sunt 3 tipuri de profile LED liniare – incastrat, aparent si suspendat.

Profilele incastrate – se pot monta in pereti sau tavan, au sistem de prindere sigur, cu cleme si ofera design simplu si elegant. Pot fi montate astfel incat sa se puna accent pe o anumita zona, obiect din spatiul respectiv sau sa ofere senzatia de inaltime a unei incaperi.

Profilul aparent se monteaza in spatiile unde nu este inaltime necesara pentru prinderea unui sistem de iluminat suspendat de dimensiune obisnuita.

Profilul suspendat se monteaza unde exista spatii cu inaltime generoasa a tavanului, se prind cu cabluri de suspendare care atarna din tavan. Sunt potrivite pentru montare in spatii comerciale, deasupra scarilor sau in functie de necesitate. Se pot monta pentru obtinerea iluminarii de fundal intr-un spatiu unde lumina este distribuita uniform.  Aceste profile LED sunt foarte apreciate de clientii nostri, pentru ca lumina reflectata este mai focusata-concentrata decat in cazul in care am folosi in spatiul respectiv un reflector de exemplu (situatie in care se mai poate pierde din lumina).

Puteti alege in functie de necesitati din mai multe tipuri de banda LED si nuante de culoare existente: alb cald – pentru o atmosfera placuta in locuinte, alb neutru –  potrivit in spatiile de birouri sau in magazine,  alb rece – potrivit pentru hale, spitale, institutii sau RGB – pentru o ambianta placuta in nuantele si culorile dorite.

Nu in ultimul rand, poate cel mai important, pentru eficienta energetica si a duratei de functionare, magazinul nostru on line – www.HEGA.ro , va ofera o gama larga de profile LED in functie de necesitatile fiecaruia, la preturi atractive.

Publicat pe

Benzile LED

 

Benzile LED sunt o solutie foarte potrivita pentru iluminatul proprietatii dumneavoastra, atat din punct de vedere economic si practic cat si estetic. Magazinul on line www.HEGA.ro , va pune la dispozitie o gama larga de benzi de calitate la preturi accesibile, care pot fi folosite atat la iluminatul interior cat si la iluminatul exterior.

Benzile LED pot fi alimentate la 12v sau la 220v, in functie de alegerea fiecaruia si pot fi benzi cu o singura culoare – alb rece, alb neutru, alb cald, rosu, verde, albastru, mov, magenta, etc…, benzi RGB la care puteti schimba culoarea si intensitatea luminii cu ajutorul unui controller cu telecomanda si mai nou benzi digitale, benzi SMART, care sunt compatibile cu programele Android si IOS si care pot fi controlate prin intermediul unui smartphone sau Magic Home.

Iluminatul cu ajutorul benzilor LED are rol decorativ, creeaza o atmosfera placuta, ilumineaza foarte bine zonele unde sunt montate, punand in evidenta atat spatii din locuinta cat si unele obiecte, ceea ce a facut ca aceste benzi sa fie foarte populare si folosite de multe persoane.

 Printre avantajele folosirii benzilor LED putem enumera pretul accesibil, eficienta ridicata a acestora, rezistenta, durabilitatea si posibilitatea de a fi montate in diverse locuri – pe mobilier, in scafe, pe rafturi, tavan si in toate incaperile locuintelor.

Datorita rezistentei si durabilitatii acestora, sunt recomantate tuturor celor care doresc sa obtina un decor modern pentru o perioada indelungata de timp, avand parte de un iluminat ambiental deosebit si o scadere considerabila in ceea ce priveste valoarea facturii la curentul electric.

Pentru alegerea cea mai potrivita in privinta benzilor LED, trebuie sa tineti cont de locul unde vor fi amplasate aceste corpuri de iluminat – in interior sau in exterior si de tipul si puterea de iluminare a acestora.

In functie de numarul de leduri/mp, difera puterea si fluxul luminos al fiecarui tip de banda.

Benzile pe care le puteti folosi la iluminatul exterior au protectie la umiditate si sunt acoperite cu un strat de silicon, iar cele pentru interior nu au acel stat de silicon, pentru ca nu este necesar.

Verificati oferta magazinului on line www.HEGA.ro , unde veti gasi diferite tipuri de benzi cu led, controllere, surse de alimentare dar si accesoriile  necesare pentru instalarea si utilizarea lor.  Livrarea produselor se face in cel mai scurt timp la domiciliul dvs.